Out of the blue I found the perfect usage: ground almonds are a perfect substitute for bread crumbs.
the ground almonds, after milking
I spread them on a plate so they can dry
Heat a pan, add one Tablespoon of oil/fat and roast the almonds.
I garnish the dish with a tablespoon of almond puree. (not pictured) The almond puree has a texture very similar to tahina: runny but not liquid.
I ate a big plate of Brussels sprouts, no potatoes, no rice, no noodles, no other vegetables, no tofu or seitan or tempeh. Just the sprouts and the almonds (ground and pureed).
The dish probably reads and looks like nothing, but it does taste really nice.
Satisfying in more than just one way.
xo Paula
Sorry, wenn ich hier mal eben auf deutsch antworte. Ist nur schneller. Ich find das mehr als interessant mit der veganen Ernährung. Die Mandelnummer von gestern (und heute) werde ich ausprobieren.
ReplyDeleteHallo Susi! Deutsch ist hier total in Ordnung :-) Ich freu mich über deinen Kommentar und erst recht über dein Interesse!
ReplyDeleteDas "almond puree" ist übrigens Mandelmus. Seltsame Übersetzung ... lg, Paula
Liebe Paula, ich verstehe nicht, wieso brauchst du Bröselersatz?
ReplyDeleteKarfiol (Blumenkohl), Kohlsprossen (Kohlröschen) schmecken mit Brösel einfach viel besser als ohne :-)
Deletebut why dont you take "real" breadbroesel? und sind die mandelschalen nicht giftig?
ReplyDeleteHy Anonymous! It's about "zero waste": why produce Semmeln und grind them to Brösel when I have the "waste" almond crumbs at my hands?
DeleteGiftig? Not that I know.